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June 3, 2008

Mr. James Fries
BP Pipelines Inc.
197 Wait Street
Tiffin, Ohio 44883

Dear Mr. Fries:

Thank you for your- May 12, 2008, response to Ohio EPA's April 9, 2008, Notice of
Violation letter. You submitted paperwork stating that in the future you would test any
waste (except petroleum-based waste) being disposed of for the entire TCLP list of
components. I have also obtained a copy of the analytical for the unmanifested waste
report sent to us by Permafix.

This documentation demonstrates that BP Pipelines has adequately abated all violations
discovered during Ohio EPA's March 20, 2008, inspection:

Violation	 Date Violation Cited	 Date Violation Abated
1. Waste Evaluation, OAC Rule	 March 20, 2008	 May 12, 2008

3745-52-11
2. Manifest Requirements, OAC	 March 20, 2008	 April 9, 2008

Rule 3745-52-20(A)
3. LDR Determination, OAC	 March 20, 2008	 April 9, 2008

Rule
3745-270-07(A)(2)

4. LDR Determination, OAC	 March 20, 2008	 April 9, 2008
Rule

3745-270-09(A)

5. LDR Determination, OAC	 March 20, 2008	 April 9, 2008
Rule

3745-270-07(A)(1)

In BP'S letter dated May 8, 2008, to Ohio EPA, BP asks Ohio EPA to rescind the waste
evaluation violation. Ohio EPA will not rescind the waste evaluation violation. Evaluating
wastes properly is the responsibility of the generator of that waste. I have enclosed a
Guidance Document entitled, "Use of Generator
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Knowledge in Complying with OAC Rule 3745-52-11, Hazardous Waste Evaluation" for
your convenience. Ohio EPA states in this guidance document that MSDS sheets
should be viewed in a supporting fashion (for waste evaluation) not as the sole means of
providing generator knowledge due to the fact that manufacturers are not always
required to list all constituents a material may contain. In your letter dated May 8, 2008,
BP stated that, "Since the MSDS was available and it did not list any TCLP hazardous
chemicals, the site did not consider sampling it."

If you should have any questions, please feel free to call me at (419) 373-3058.

Sincerely,

Amy He er
Division of Hazardous Waste Management

/lb

Enclosure

PC:	 Colleen Weaver, DHWM, NWDO
Cindy Lohrbach, DHWM, NWDO

ec:	 Amy Heller, DHWM, NWDO

NOTICE:
'Ohio EPA's failure to list specific deficiencies or violations in this letter does not
relieve your company from having to comply with all applicable regulations.


